Bert Hellinger

Instituut Nederland

Systemisch werk

Het Bert Hellinger Instituut Nederland (BHIN) is sinds 2000 hét opleidings-, kennis- en onderzoekscentrum voor systemisch werk.

Een plek, waar groei mogelijk is. Waar ieder individu, ieder patroon en ieder systeem welkom is.

De eerste jaren hebben we ons vooral gericht op het geven van opleidingen en doen van opstellingen in Nederland. Inmiddels zijn we niet meer weg te denken van het systemische wereldtoneel. Dagelijks vinden er workshops, opleidingen en incompany trainingen plaats in binnen- en buitenland.
Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken. In al deze sectoren onderzoeken we samen de verschillende thema’s die aan de orde gesteld moeten worden. Onze reikwijdte is hierdoor in alle opzichten groot. Desondanks, of misschien ook wel dankzij, zijn we een omgeving waarin deelnemers zich thuis voelen. Een plek, waar groei mogelijk is. Waar ieder individu, ieder patroon en ieder systeem welkom is. Waar potentieel kan gaan stromen.

We bevinden ons in een veld van beweging

In Nederland hebben we aan de wieg gestaan van de eerste ontwikkelingen van het systemisch werk. De allereerste systemische opleiding van Nederland werd gegeven door Jan Jacob Stam, in Almen. Ondanks onze lange ervaring is elke opstelling weer nieuw, elke opleiding weer anders. We bevinden ons in een veld van beweging. In zekere zin beschouwen we onszelf dan ook als mede-deelnemers. We doen voortdurend nieuwe ontdekkingen en blijven gretig naar de ontwikkelingen in dit werk.

De Groepsruimte

Het Hellinger Instituut traint meestal in de Groepsruimte van De Vuurvlieg