Inge Land

Familie- en LIP opstellingen

Het hart van mijn werk is het begeleiden van Familie- en LIP opstellingen, in de Vuurvlieg en elders in het land. Zowel in de groepssupervisie of als coach/ mentor van mensen met een persoonlijke of werk gerelateerde vraag,  begeleid ik vanuit een systemische blik.

Het is voor mij belangrijk alles mee te nemen, niets en niemand uit te sluiten

In mijn jaren als psychotherapeut en coach werd ik door de biografie en het unieke levenslot van de mensen die bij me kwamen ontroerd en geboeid en ging ik steeds op zoek naar dialoog en oprechte uitwisseling. Zo kan contact en verbinding met ons zelf, de ander en het leven ontstaan. Als we die verbinding  missen, voelen we ons ongelukkig of zitten vast.

Mijn aanpak kenmerkt zich door een heldere liefdevolle blik die in zijn helderheid ook confronterend kan zijn. Door fenomenologisch waar te nemen vallen me andere dingen op, zie ik de levensvragen in een groter verband en worden nieuwe invalshoeken geboren. Met als gevolg dat we de grote stroom van het leven weer toelaten en ons eigen leven weer mogen omarmen.

Begeleiding vanuit een systemische blik

Het is voor mij belangrijk alles mee te nemen, niets en niemand uit te sluiten. Dat betekent ruimte voor de feiten en het wonder, voor het reguliere en het alternatieve, voor de wetenschap en de mystiek. Voor de levende en steeds nieuwe werkelijkheid zoals zij in ons werkzaam is.

De Groepsruimte

Het Hellinger Instituut traint meestal in de Groepsruimte van De Vuurvlieg